معرفی رشته ها

معرفی رشته داروسازی
کنکور سراسری, معرفی رشته هارشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحرانهای بیماری زا نقش ایفا می کند. به عبارت دیگر رشته داروسازی به سناخت ماده موثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده موثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روش های تزریقی) می پردازد.
شاید جالب باشد که بدانید حدود 30 تا 50 درصد علت ناموفق شیوه مداوای یک بیمار، به دارو مربوط می شود؛ یعنی کیفیت دارو، انتخاب نوع دارو و نحوه استفاده از دارو می تواند اثر دارو را تضعیف کند این وظیفه یک داروساز است که علت را تشخیص دهد و در این زمینه پزشک معالج را راهنمایی کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید از قسمت دیدگاه های پست با ما در ارتباط بوده و سوالات خود را از مشاورین ما بپرسید.
در علم پزشكي براي مداواي يك بيمار روش هاي متعددي از جمله دارو درماني، جراحي و رواندرماني وجود دارد. كه در اين ميان دارو درماني به عنوان متداولترين شيوه در تمام دنيا شايع ميباشد و رشته داروسازي، رشتهاي است كه در همين زمينه با بيماران و مردم مرتبط ميگردد. ازهمين رو داروسازي عنوان مناسبي براي اين رشته نيست. چون فارغالتحصيل اين رشته نبايد حتما در كارخانهها يا لابراتوار داروسازي كار بكند بلكه فعاليت اصلي فارغالتحصيل اين رشته، ارائه خدمات دارويي است. يعني يك داروساز بايد به ارائه مشاوره دارويي و بررسي روش هاي داروسازي و ضعف هاي احتمالي موجود در رژيمهاي دارو درماني بپردازد.
توانایی های مورد نیاز رشته داروسازی
رشته داروسازي با تحقيق و پژوهش عجين شده است و هر ساله تعدادي داروي جديد وارد بازار ميشود كه نتيجه تحقيقات چندساله دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي است. به همين دليل داوطلب اين رشته بايد به تحقيق علاقهمند باشد چون اعتبار علمي اين رشته تا حدود زيادي به انجام كارهاي تحقيقاتي بستگي دارد.
شايد بتوان گفت كه امروزه وجه تمايز داروسازي از رشتههاي پزشكي و دندان پزشكي در انجام پايان نامههاي تحقيقاتي و كاربردي اين رشته است.
اگر كسي به كارهاي تحقيقاتي عشق ميورزد و ميخواهد تحقيقي انجام دهد كه در جهت رفع دردها و نيازهاي بشري باشد، داروسازي يكي از بهترين رشتههاي دانشگاه است كه ميتواند آرزوي او را برآورده سازد.
دانشجوي داروسازي بايد در علوم پايه مثل فيزيولوژي، شيمي و فيزيك توانمند باشد. همچنين در صورت قويبودن در درس رياضي ميتواند در گرايشهاي مختلف داروسازي مثل طراحي دارو، سيستمهاي موجود در كارخانههاي داروسازي و شبكههاي رايانهاي داروخانهها و بيمارستانها از كامپيوتر بخوبي استفاده كند.
داروسازي تلفيقي از علوم پايه و باليني است و به همين دليل توانمندي در دروس فيزيك، شيمي و زيستشناسي براي اين رشته ضروري است. همچنين دانشجوي اين رشته براي ارائه خدمات به بيماران بايد بتواند با افراد بدرستي ارتباط برقرار كرده و خوب صحبت كند و در ضمن فردي سختكوش و جدي باشد چون دروس اين رشته بسيار فراگير و متنوع بوده و هم جنبه حفظي و هم جنبه فهميدني دارد و در نتيجه به همت و تلاش قابل توجه نيازمند است.
با توجه به اين كه بيشتر كتب درسي اين رشته به زبان انگليسي است، دانشجوي داروسازي بايد به زبان انگليسي مسلط باشد تا بتواند از كتب و مجلات علمي موجود به خوبي بهره ببرد.
به طور خلاصه
- تسلط بر علوم پایه و زبان انگلیسی
- آمادگی مطالعه، تحقیق و پژوهش
- مهارت لازم برای برقراری ارتباط موثر
- قدرت تحلیل بالا
وضعيت ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر رشته داروسازی
پس از اخذ مدرك دكتراي عمومي داروسازي به شرط داشتن معدل كل بالا ، دانشجو ميتواند در امتحان دوره تخصصي شركت كند. دانشجويان پذيرفته شده در دوره تخصصي بسته به گرايش تحصيلي خود، واحدهاي گوناگون و متنوع ديگري را (تقريبا 40 واحد) در سطح پيشرفته و تخصصي ميگذرانند كه بخش عمده آن پاياننامه تخصصي است. قبل از انتخاب پاياننامه تخصصي، دانشجو بايد در امتحان جامع تخصصي كه در سطح كشور برگزار ميشود نمره قبولي را كسب نمايد. سرانجام پس از نگارش و دفاع از پاياننامه به اخذ مدرك دكتراي تخصصي (P.h.D) نايل ميآيد.
دوره دکترای پیوسته در 2 مرحله آموزش داده می شود:
علوم پایه
که در 2 سال اول دانشجویان واحدهای علوم پایه مثل آناتومی بدن، فیزیولوژی، شیمی آلی و شیمی عمومی را می گذرانند.
دوره تخصصی و کارآموزی
بعد از پایان این دوره دانشجویان داروسازی می توانند با گذراندن آزمون جامع پایه وارد دوره تخصصی و کارآموزی تحصیلات خود شوند. در این دوره که حدود 3 سال و نیم به طول می انجامد، دانشجویان رشته داروسازی به مطالعه دروس تخصصی مثل فارماکولوژی می پردازند. تعداد واحدهای این دوره 129 واحد است.
موقعیت های شغلی رشته داروسازی
- داروخانه ها و بیمارستان ها
- کارخانه های آرایشی و بهداشتی
- شرکت های ساخت و کنترل دارو
- درمان و آموزش پزشکی
- امور اجرایی وزارت بهداشت
- فعالیت های تحقیقاتی در کارخانه های داروسازی
آخرین رتبه های قبولی دوره روزانه 98
سهمیه |
آخرین رتبه |
سهمیه منطقه 1 | 2640 |
سهمیه منطقه 2 | 3468 |
سهمیه منطقه 3 | 2128 |
برای کسب اطلاعات بیشتر و در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید از قسمت دیدگاه های پست با ما در ارتباط بوده و سوالات خود را از مشاورین ما بپرسید.
“کاری از مرکز مشاوره تحصیلی آدنیا”